Smart Holding

Заява Смарт-Холдингу щодо незаконних обшуків на підприємствах групи

22.07.2016

Сьогодні на низці підприємств, що входять до сфери інтересів компанії Смарт-Холдинг, вкотре проходять незаконні обшуки.

Представники СБУ, прикриваючись сумнівними рішеннями судів, зайшли в офіси підприємств, заявляючи, що їхня мета – вивчення питання про нібито «причетність підприємств холдингу до фінансування тероризму».

Метою силовиків стали офіси компанії «Смарт Мерітайм Груп» (м. Херсон), представництва компанії Regal Petroleum в Україні (с. Яхники, Полтавської області), а також компанії, що є мажоритарним акціонером банку «Юнекс». Можливо, готуються показові обшуки в офісах інших підприємств холдингу.

Смарт-Холдинг офіційно заявляє, що ні керівна компанія, ні її підприємства, ні її бенефіціар – один із лідерів Опозиційного блоку Вадим Новинський – не мають жодного стосунку до цих надуманих звинувачень.

Дивує той факт, що влада не знаходить ефективнішого застосування зусиль спецслужб, перетворюючи їх на інструмент банальної неприкритої розправи над політичними опонентами.

Це в той час, коли в країні йде неоголошена війна, коли Україна переживає небувалий раніше розгул злочинності, коли звичайний громадянин вже повністю втратив почуття власної безпеки, коли тільки резонансні вбивства стають об’єктом розслідувань, коли бізнес страждає від безпрецедентного тиску силових органів.

На словах декларуючи прихильність до європейського курсу та створення максимально сприятливого клімату для залучення іноземного інвестора, влада водночас направляє оперативників в українське представництво міжнародної компанії Regal Petroleum. У такий спосіб вона завдає прямого комерційного збитку не тільки компанії, акціонерами якої є британські піддані й акції якої торгуються на Лондонській фондовій біржі, а й непоправного удару інвестиційному іміджу країни загалом.

Переконані, що сьогоднішні події – це чергова спроба влади залякати політичних опонентів. Ці дії в стилі найвідоміших диктатур ведуть країну до прірви бездержавності й економічної руїни.