Smart Holding

Смарт-Холдинг і грецька Restis Group домовилися про співпрацю у сфері суднобудування

30.11.2017

Промислово-інвестиційна група Смарт-Холдинг і одна з найбільших транспортних компаній Греції Restis Group підписали меморандум про співпрацю у сфері суднобудування.

Відповідний документ представники двох компаній підписали 29 листопада 2017 року.

У межах документа сторони домовилися вивчити можливість будівництва на потужностях Smart Maritime Group (SMG) — суднобудівного підрозділу Смарт-Холдингу — серії балкерів океанського класу, які будуть призначатися для перевезення насипних генеральних вантажів. Безпосередній замовник Restis Group і виконавець SMG найближчим часом вивчать технічні можливості реалізації проекту на українських верфях, а також опрацюють питання залучення фінансування для реалізації проекту.

«Європейський ринок завжди залишався для нас стратегічно важливим. Реалізація контракту такого масштабу дасть нам змогу нагадати про себе європейським партнерам, які, на жаль, продовжують розглядати Україну як високоризикову територію для розміщення замовлень. Сподіваємося, що це стане поштовхом до пожвавлення інтересу до всього українського машинобудівного сегмента», — зазначив генеральний директор Смарт-Холдингу Олексій Пертін.

«Наші фахівці попередньо оцінили можливості та потенціал заводів SMG, і перші враження позитивні. Вони ні в чому не поступаються європейським верфям, а в дечому навіть перевершують їх. Остаточне рішення буде прийнято після глибшого опрацювання питання, але ми сподіваємося на взаємовигідну співпрацю», — заявив власник Restis Group Віктор Рестіс.

Довідка:

Смарт-Холдинг — одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включно з гірничо-металургійним і нафтогазовим комплексами, суднобудуванням, нерухомістю й сільським господарством. Компанія бере участь у проектах як стратегічний або портфельний інвестор.

Smart Maritime Group (SMG) — найбільший суднобудівний субхолдинг України, який об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську та Херсонську.

Група компаній Restis Group включає одну з найбільших транспортних компаній Греції, а також має інтереси у сфері фінансів, інвестицій, медіа та нерухомості.