Група Smart Energy сплатила 850 млн грн податків у 2017 році

22.01.2018

У 2017 році компанії групи Smart Energy сплатили до бюджетів та цільових фондів майже 850 млн грн, у тому числі до державного - 802 млн грн, до місцевих - 48 млн грн.

Для порівняння, у 2016 році компанії групи перерахували 763 млн грн, з яких 720 млн грн – до державного бюджету і 43 млн грн – до місцевих.

«Збільшення податкових відрахувань безпосередньо пов'язане із ростом видобутку на наших компаніях. Цей факт вчергове підтверджує, що від стимулювання газовидобутку виграє не лише бізнес, а й держава, яка отримує зростання бюджетних надходжень і наближає Україну до енергонезалежності», - зазначив Генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов.

Також на підтримку соціальних проектів і розвиток соціальної інфраструктури регіонів, де працюють газовидобувні компанії групи, Smart Energy виділила 7,3 млн грн, у тому числі у Полтавській області - 1,3 млн грн, у Харківській - 6 млн грн.

Нагадаємо, у 2017 році компанії групи Smart Energy збільшили обсяг видобутку природного газу до 226,3 млн кубометрів, що на 8,5% більше, ніж у 2016 році. Також було видобуто 18,3 тис. тонн газового конденсату та вироблено 4,6 тис. тонн скрапленого газу з вуглеводнів власного видобутку. У 2016 році видобули 16,9 тис. тонн конденсату і виробили 3,7 тис. тонн LPG.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській і Харківській областях (компанія «Пром-Энерго Продукт»).