Smart Holding

Проект Balaklava Green підвищить туристичний потенціал України

16.09.2011

"Проект Balaklava Green стане курортом національного масштабу, і надасть не тільки потужний імпульс розвитку міста Севастополя, а й в цілому значно підвищить туристичний потенціал України", - заявив директор проектів нерухомості компанії "Смарт-холдинг" Сергій Овчинніков на Міжнародному інвестиційному форумі, який проходить 16-17 вересня в Севастополі.

За словами Сергія Овчиннікова, у розвиток проекту вже вкладено близько 80 млн. грн.

У 2011 році в рамках реалізації проекту Balaklava Green виконані:
  • інженерно-геологічні вишукування на ділянках майбутнього курорту - Гасфорт, Кадикой, Псілерахі;
  • проектно-вишукувальні роботи по формуванню прибережної смуги з виходом у бік моря в районі Василєвої Балки;
  • науково-дослідні та проектно-вишукувальні роботи з визначення та розрахунку електричних навантажень споживачів, з визначення розрахункових навантажень і принципової схеми газопостачання;
  • концепція водопостачання та водовідведення проектованого курортного комплексу.

"Смарт-холдинг" на Міжнародному інвестиційному форумі в Севастополі представив проект рекреаційного курорту Balaklava Green, який компанія реалізує в Балаклаві. Проект створений на принципах «зеленого» (екологічного) девелопменту і передбачає створення унікального для України за своїм масштабом та інноваційним інженерним рішенням цілорічного рекреаційного курорту. Обсяг інвестицій у розвиток проекту становить понад $ 1 млрд.

У березні 2011 року проект Balaklava Green був також презентований на світовому рівні - на найбільшій міжнародній виставці комерційної нерухомості в Каннах - MIPIM.

Курорт Balaklava Green буде побудований на 4 земельних ділянках розташованих на території мальовничої Балаклавської бухти: Таврос, Псілерахі, Кадикой і Гасфорт. Кожна з чотирьох частин курорту буде мати свою спеціалізацію і функціонально вони доповнять один одного. На території курорту передбачено будівництво близько 22 готелів, санаторіїв, мотелів і кемпінгів. Загальна площа цих об'єктів складе 210 тис. кв. м (3,5 тис. номерів). Проект передбачає будівництво котеджів, таун-хаусів і апартаментів (близько 500 тис. кв. м житла), а також супермаркетів, магазинів та закладів громадського харчування (134,9 тис. кв. м).

У рамках проекту Balaklava Green буде побудований найбільший у Східній та Центральній Європі аквапарк (площею 60 тис. кв. м), спортивний комплекс з олімпійським басейном, багатофункціональна крита арена, яхт-клуб. Розважальна інфраструктура курорту буде представлена ​​також амфітеатром, театром, кінотеатрами, музеєм історії та культури Балаклави. Крім цього, планується побудувати близько 90 ресторанів і кафе. На території понад 120 га буде створено ландшафтний парк.

Розвиток проекту передбачає також будівництво інфраструктурних об'єктів у Балаклаві. Зокрема, в рамках реалізації проекту заплановано будівництво локальних очисних споруд для Балаклави і оточуючих її селищ, які дозволять очищувати стічні води практично до питного рівня і використовувати її в технічних цілях. Передбачено використання альтернативних джерел енергії.

Balaklava Green вигідно розташується по відношенню до транспортної інфраструктури - в 15 км від Севастополя і в 24 км від аеропорту Бельбек (Севастополь), а також всього в 5,5 км від запланованих місць будівництва нових залізничного та автобусного вокзалів.