ЧСЗ розпочав будівництво морського буксира для латвійської компанії PLK Flote

30.10.2012

Миколаїв, 30 жовтня – На «Чорноморському суднобудівному заводі» (ЧСЗ, м. Миколаїв, Україна) відбулося закладення морського буксира для компанії АS «PKL Flote» (Латвія)

Будівництво нового багатоцільового морського буксира здійснюється відповідно до контракту, укладеного між ЧСЗ і АS «PKL Flote» 2 липня 2012 року. Це судно оновленого проекту, призначене для буксирування несамохідних суден і плавучих споруд, проведення суден в акваторії портів, здійснення ескортних операцій у Балтійському морі, боротьби з пожежами на суднах, а також для виконання криголамних робіт.

«Цим замовленням ми продовжуємо співпрацю з нашим партнером – компанією АS «PKL Flote». Переконаний, що в осяжному майбутньому обсяги співпраці між нашими компаніями значно розширяться. Я переконаний, що замовлення нового удосконаленого буксира – це гідна оцінка якості продукції чорноморців із боку наших партнерів», – підкреслив у своєму виступі генеральний директор Чорноморського суднобудівного заводу Валерій Калашников.

Відповідно до умов контракту ЧСЗ побудує повнокомплектний буксир відповідно до правил Класифікаційного товариства Російського морського регістра судноплавства. Термін здавання судна – 2-е півріччя 2013 року.

Довідка

ПАТ «ЧСЗ» – судноверф із найбільшим технічним потенціалом в Україні. Для будівництва суден і кораблів водотоннажністю до 105 000 тонн завод має у своєму розпорядженні два похилі стапелі "0" і "1". Поточно-позиційне виробництво спеціалізоване для серійного виробництва суден дедвейтом до 9000 тонн. Виробничі ділянки і потокова лінія будівництва суден розміщені в єдиному критому приміщенні завдовжки приблизно 400 м. ПАТ «ЧСЗ» входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (Україна).

Smart Maritime Group (SMG) – найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований у 2009 році для управління морегосподарськими активами Смарт-Холдингу. SMG об'єднує два найбільші суднобудівні підприємства України – Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод.

Основні характеристики пр. G07ВL

Проект G07ВL багатоцільового морського буксира розроблений проектно-конструкторським центром Чорноморського суднобудівного заводу відповідно до міжнародних правил, які застосовуються до суден цього типу. Пропульсивний комплекс буксира забезпечує тягу приблизно 65 т на швартових і складається з 2-х головних двигунів із допоміжними механізмами, 2-х поворотних гвинто-рульових колонок із гвинтами регулювання кроку в насадках. Судно має додаткове підкріплення корпусу для роботи в льодах.

Довжина габаритна (з кранцями): приблизно 34,2 м;

Ширина габаритна (з кранцями): приблизно 13,0 м;

Швидкість: до 12,5 вузлів на передньому ходу і до 10 вузлів на задньому ходу;

Висота борту на міделі: 5,633 м;

Осадка максимальна: 4,92 м.