Smart Holding

ЧСЗ спустив п'ятий корпус універсального судна для голландської компанії

15.11.2012

Чорноморський суднобудівний завод (м. Миколаїв, Україна) спустив на воду корпус універсального судна проекту CF3850 для голландської компанії Damen Shipyards Bergum.

Судно призначене для транспортування сухих вантажів і контейнерів. Корпус обладнаний знімними твіндековими палубами, значно змінено конструкцію надбудови і зернових переборок.

Довжина судна складає 88,6 м, ширина – 12,5 м., висота борту – 7 м, дедвейт – 3.800 тонн, осідання – 5,4 м. Перше судно цієї серії для голландської компанії було спущене на воду в 2010 р.

«Чорноморці спустили на воду п'яте універсальне судно для наших голландських партнерів – компанії Damen Shipyards Bergum. Сьогодні ми ведемо переговори з потенційними замовниками на аналогічний вид продукції, оскільки ми пропонуємо більш конкурентну ціну порівняно з зарубіжними судноверфями», – повідомив генеральний директор ПАТ «ЧСЗ» Валерій Калашников.

Довідка щодо ПАТ «ЧСЗ»:

Публічне акціонерне товариство «Чорноморський суднобудівний завод» – одна з найбільших верфей України. 90,25% акцій ЧСЗ належать ПАТ «Херсонський суднобудівний завод», який наприкінці 2007 року придбав цей пакет акцій у ВАТ «Судмашпром» (Україна, м. Миколаїв) на умовах узгодженого з ФДМ України та Антимонопольним комітетом договору купівлі-продажу. Міноритарним акціонером підприємства є держава. ЧСЗ входить до складу Smart Maritime Group (SMG).

Smart Maritime Group (SMG) – найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований у 2009 році для управління морегосподарськими активами «Смарт-холдингу».

SMG об'єднує два найбільші суднобудівні підприємства України – Чорноморський суднобудівний завод, що спеціалізується на будівництві військових кораблів, і Херсонський суднобудівний завод, що спеціалізується на будівництві великотоннажного комерційного флоту.