Smart Holding

Херсонський суднобудівний завод спустив на воду танкер «GLOSTER 1»

26.02.2013

ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» спустив на воду головне нафтоналивне судно проекту RST26 «GLOSTER 1».

Судно призначене для змішаного (ріка-море) і морського перевезення наливом сирої нафти і нафтопродуктів (у тому числі бензину, без обмеження за температурою спалаху), виноматеріалів, харчових олій і патоки. Проектом передбачено одночасне перевезення 2 сортів вантажу одного типу.

Судно повністю відповідає сучасним міжнародним вимогам для перевезення наливних вантажів, включно з двовідсічною непотоплюваністю.

«Спускання на воду повнокомплектного головного судна проекту RST26 – це чергове підтвердження наших можливостей виконувати найскладніші завдання за незмінно високої якості. Цьогоріч ми завершимо будівництво декількох нових суден і закріпимо за підприємством статус лідера в сегменті комерційного суднобудування України», – зазначив генеральний директор ХСЗ Василь Федін.

Довідка

Проект RST26 розроблений Морським Інженерним Бюро. Габаритна довжина судна – 118,87 м, ширина – 13,0 м, висота борту – 5,8 м. Дедвейт у морі – приблизно 4595 тонн при осіданні 4,784 м, у річці – приблизно 2820 тонн при осіданні 3,60 м. Судно відповідає габаритам Волго-Донського судноплавного каналу, Волго-Балтійського шляху, Біломорсько-Балтійського каналу.

Херсонський суднобудівний завод (ХСЗ) заснований у 1951 р. Підприємство входить до об'єднання Smart Maritime Group. За останні 7 років на заводі було побудовано й передано замовникам 36 суден, серед яких судна постачання бурових платформ – якореукладальники і рефрижераторні судна, річкові танкери, залізничні пороми, повнокомплектні суховантажні судна типу «Челсі» та ін.

Наразі будуються 3 танкери проекту RST27, проходять модернізацію – 4 судна, перебувають у судноремонті – 10 суден.

Обсяг виробництва і послуг на підприємстві в 2012 році більш ніж удвічі перевищив аналогічний показник 2011 року і склав 414,9 млн грн.

Середня заробітна плата працівників на виробництві в січні 2013 року склала 4 725 грн.