Smart Holding

ЧСЗ постачить обладнання для аглофабрики ММК ім. Ілліча

22.09.2014

ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (Смарт-Холдинг, м. Миколаїв) постачить Маріупольському металургійному комбінату імені Ілліча (Група «Метінвест») спеціалізоване обладнання, яке буде використано в межах проекту реконструкції та модернізації агломераційної фабрики металургійного підприємства. Фахівці ЧСЗ вже завершили виготовлення барабанного змішувача* для нової агломашини фабрики й найближчим часом мають намір провести промислові випробування агрегату. Барабанний змішувач заплановано постачити замовнику в жовтні. Сума контракту перевищує 4 млн грн.

Право на виготовлення обладнання завод здобув, вигравши тендер, у якому, крім ЧСЗ, брали участь ще 6 підприємств. Пропозицію миколаївців було визнано найбільш конкурентною, як за ціною, так і щодо строків виконання замовлення.

Як повідомив генеральний директор підприємства Олександр Остапенко, сьогодні на потужностях управління машинобудування заводу виконується також низка інших контрактів із виготовлення обладнання та комплектовання для підприємств металургійного циклу. Серед замовників ЧСЗ підприємства Групи «Метінвест», Марганецького та Орджонікідзевського ГЗК, Corum Group та інших.

«В умовах глибокої кризи в суднобудівній галузі ми просто змушені шукати інші джерела доходів, що дозволяють підприємству пережити непрості часи, зберегти колектив і технологічний потенціал. Несуднові замовлення — досить перспективний напрям, який дає часткову відповідь на виклики поточної кон’юнктури ринку. У наших найближчих планах — налагодити контакти з європейськими контрагентами й розширити можливості свого ливарного виробництва», — зазначив генеральний директор.

* Барабанний змішувач (СБФ-2.8Х10) — спеціалізоване обладнання, призначене для змішування, зволоження та згрудкування компонентів шихти перед подаванням на агломашину меткомбінату під час спікання.

ПАТ «ЧСЗ» — судноверф із найбільшим технічним потенціалом в Україні. Для будівництва суден і кораблів водотоннажністю до 105000 тонн завод має у своєму розпорядженні два похилі стапелі «0» і «1». Поточно-позиційне виробництво спеціалізоване для серійного виробництва суден дедвейтом до 9000 тонн. Виробничі дільниці й потокова лінія будівництва суден розміщені в єдиному критому приміщенні завдовжки приблизно 400 м. Потужності заводу дозволяють виконувати замовлення металургійних, машинобудівних підприємств, нафтогазового комплексу тощо. ПАТ «ЧСЗ» входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (Україна).

Smart Maritime Group (SMG) — найбільший суднобудівний холдинг України. Заснований у 2009 році для управління морегосподарськими активами Смарт-Холдингу. SMG об’єднує два найбільші суднобудівні підприємства України — Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод.