Smart Holding

Чорноморська верф SMG відремонтувала морське водолазне судно ВМС України «Нетішин»

21.08.2017

На Чорноморській верфі компанії «Smart Maritime Group» (Чорноморський суднобудівний завод) завершено ремонт морського водолазного судна U700 «Нетішин» Військово-морських сил України.

Ремонт «Нетішина» проводився з квітня нинішнього року на навколостапельній плиті стапеля «0». Було замінено метал обшивки зовнішнього корпусу, виконано ремонт гвинто-кермового комплексу, донно-бортової арматури, очищення, фарбування. Після завершення докового ремонту судно, за допомогою фінського крана «KONE» вантажопідйомністю до 900 тонн, було спущено на воду. Після встановлення на місці обухів привального бруса, центрування валопроводу та інших робіт «Нетішин» успішно пройшов швартові й ходові випробування. Зараз судно вже на місці постійної дислокації в м. Очаків.

Контрактна вартість ремонту становила приблизно 6 млн грн.

Миколаївська майданчик «Smart Maritime Group» має великий досвід ремонту кораблів і суден для ВМС і Держприкордонслужби України. Тільки у 2012–2014 рр. тут було відремонтовано 6 кораблів ВМСУ, торік — прикордонний сторожовий корабель Держприкордонслужби, а цьогоріч, спільно з партнерами, артилерійський катер ВМСУ.

ДОВІДКА:

Smart Maritime Group (SMG) — найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Чорноморську й Херсонську. Обсяг виробництва в SMG 2016 року сягнув 395 млн грн. Сума податків і зборів, сплачених компанією до бюджетів усіх рівнів, за 2016 рік становить 74 млн грн, зокрема до місцевих бюджетів — 23 млн грн.

Середня заробітна плата в холдингу в липні 2017 року становила 8155 грн, зокрема середня заробітна плата складачів корпусів і зварювальників — 9921 грн.