Smart Holding

Компанія «Укргазвидобуток» передала нове обладнання Харківському військовому шпиталю

07.12.2017

Компанія «Укргазвидобуток» (входить до групи Smart Energy) допомогла придбати спеціалізоване обладнання для Харківського військового шпиталя вартістю 100 тисяч гривень.

7 грудня 2017 р. представники компанії та БФ «Харків з тобою» передали лікарям-хірургам спеціалізоване обладнання для лапароскопії. Це один із основних сучасних методів діагностичного обстеження, а також вид хірургічної операції на внутрішніх органах. Його особливість у тому, що операційне втручання відбувається через невеликі отвори, у той час як під час звичайної хірургічної операції необхідні чималі розрізи.

"Це дуже важливе обладнання, за допомогою якого виконуються малоінвазійні оперативні втручання на органах грудної клітини, черевної порожнини військовослужбовцям, пораненим та просто хворим. Це дозволяє надавати спеціалізовану допомогу військовим та швидше повертати їх до строю", - зазначив начальник відділення ендоскопічної хірургії Харківського військового шпиталя полковник В’ячеслав Курінний.

«Укргазвидобуток» та інші компанії групи вже не перший раз надають допомогу різним лікувальним закладам, особливо тим, де лікуються наші військові.

«Ми працюємо у Харківській області, у безпосередній близькості до зони АТО, і усвідомлюємо важливість кожного проекту, який може допомогти нашим військовим. Співпраця компанії «Укргазвидобуток» із волонтерами та Харківським військовим шпиталем розпочалось ще у 2014 році. За цей час, ми та інші компанії групи Smart Energy, допомогли закупити необхідне реанімаційне, артроскопічне, рентгенівське обладнання, яке допомогло врятувати життя багатьом нашим бійцям», - повідомив директор ПрАТ «Укргазвидобуток» Вадим Мохов.

Компанія також регулярно допомагає місцевим громадам та закуповує обладнання для районних лікарень. Зокрема, у 2017 році вона передала Нововодолазькій райлікарні електрокардіограф вартістю 48 тис. грн. А всього у поточному році «Укргазвидобуток» виділила більше 5 млн грн на різні соціальні проекти, що були реалізовані у Харківській області.

Нагадаємо, у 2014 році компанії групи Smart Energy, у тому числі «Укргазвидобуток», допомогли закупити для Харківського військового шпиталя обладнання загальною вартістю 2 млн 300 тис. грн.

Також у 2016 році компанії групи підтримали ініціативу харківських волонтерів та перерахували на проведення змагань із кроссфіту «Ігри героїв» 250 тис. грн. Унікальність проекту у тому, що його учасники – це колишні воїни АТО, які отримали серйозні поранення, але, не дивлячись на це, вони беруть участь у справжніх спортивних змаганнях.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській і Харківській областях (компанія «Пром-Энерго Продукт»).