Smart Holding

Група Smart Energy розпочала буріння нової свердловини

14.03.2018

Група Smart Energy розпочала буріння свердловини №10 на Васищевському газоконденсатному родовищі у Харківській області.

Проектна глибина свердловини - 3450 метрів (розкриє горизонти візейських покладів). Бурові роботи планується завершити у червні 2018 року. За умови подальших успішних випробувань у 3 кварталі поточного року очікується початок видобутку.

Спеціальним дозволом на промислову розробку Васищевського газоконденсатного родовища строком дії до 2032 року володіє компанія «Пром-Енерго Продукт», яка входить до групи Smart Energy.

Нагадаємо, що у 2017 році компанії групи Smart Energy збільшили обсяг видобутку природного газу до 226,3 млн кубометрів, що на 8,5% більше, ніж в 2016 році. Також було видобуто 18,3 тис. тонн газового конденсату та вироблено 4,6 тис. тонн скрапленого газу з вуглеводнів власного видобутку.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській областях (компанія «Пром-Энерго Продукт»).