Група компаній Smart Energy за півроку збільшила видобуток газу на 25%

06.07.2018

Група компаній Smart Energy за 6 місяців поточного року збільшила видобуток газу на 25%. Таким чином, представництво "Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед", ТОВ "Пром-Енерго Продукт" та ПрАТ "Укргазвидобуток" в цілому видобули 129 млн кубометрів газу, а за аналогічний період минулого року - 103 млн кубометрів.

У той же час видобуток газового конденсату за перше півріччя 2018 року зріс на 32% з 7,7 тис. тон до 10,2 тис. тон.

«Обсяг видобутку збільшився і продовжує зростати завдяки реалізації декількох проектів. По-перше, це введення в експлуатацію після буріння нової свердловини №109 і після ремонтно-відновлювальних робіт свердловини №2 в Полтавській області в минулому році. А по-друге, введення в експлуатацію нової свердловини №28 в Харківській області в травні цього року. Розраховуємо, що ця позитивна тенденція з нарощування обсягу видобутку продовжиться й надалі. Однак, це буде залежати від успішності реалізації наших наступних проектів», - зазначив Генеральний директор групи компаній Smart Energy Сергій Глазунов.

Нагадаємо, група Smart Energy в березні цього року розпочала буріння свердловини №10 на Васищівському газоконденсатному родовищі в Харківській області. Початок видобутку заплановано на третій квартал 2018 року.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів, а також альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській областях (компанія «Пром-Энерго Продукт»).