Smart Holding

На Херсонській верфі Смарт Меритайм Груп відбулося закладання третього танкера для голландської VEKA Group

17.07.2019

Смарт Меритайм Груп (СМГ, Smart Maritime Group) заклав третій насичений корпус танкера-хімовоза для голландської компанії VEKA Shipbuilding WT B.V.

Урочиста церемонія закладання судна відбулася на Херсонській верфі СМГ.

Танкер призначений для перевезення нафтопродуктів і хімічних вантажів на внутрішніх водних маршрутах Європи.

Дедвейт танкера становить 5000 тонн.

Довжина – 110 м, ширина – 13,5 м, висота борту – 6,6 м.

Порт приписки – Антверпен, Бельгія.

Екіпаж 5 осіб.

Згідно з контрактом, СМГ виготовить насичений корпус, пофарбує його, проведе монтаж загальносуднових систем трубопроводів, а також змонтує палубне насичення.

Контракт передбачається виконати протягом 10 місяців. Його вартість становить понад 2 млн євро.

«Третій танкер поспіль говорить за себе, розміщення іноземних замовлень на постійній основі свідчить про нашу високу конкурентоспроможність, якість роботи, професіоналізм. Для робітників і їхніх сімей це будівництво означає гарантовані зарплати. Ми готові не зупинятися на досягнутому», – зазначив генеральний директор СМГ Василь Федін.

Історія успішних партнерських відносин СМГ з VEKA Group налічує понад 10 років. За цей час СМГ побудував для VEKA 10 корпусів танкерів-хімовозів. Тільки цьогоріч СМГ побудував і передав голландській компанії два аналогічні судна.

ДОВІДКА:

Смарт Меритайм Груп (СМГ) – найбільший суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську та Херсонську.

VEKA Shipbuilding B.V. входить до складу суднобудівної групи VEKA Group зі штаб-квартирою у Веркендамі (Нідерланди). Група заснована 1988 року. Компанія спеціалізується на будівництві й обслуговуванні суден внутрішнього судноплавства. У референс-листі компанії двокорпусні хімічні та бункерні танкери, LPG-танкери; контейнеровози, пасажирські та інші типи суден. VEKA керує чотирма верфями в Нідерландах: у Леммері, Хусдені, Роттердамі та Веркендамі, а також верфями в Східній Європі та, частково, в Азії.