Smart Holding

Regal Petroleum має наміри придбати нові активи в Одеській області

26.11.2019

Британська компанія Regal Petroleum, що входить до групи Smart Energy, уклала Меморандум про взаєморозуміння щодо придбання ПрАТ «Науково-виробничий концерн «Укрнафтінвест» (далі - УНІ), яке володіє спеціальними дозволами на користування надрами Білоліського блоку та Алібейсько-Трапівської площі в Одеській області.

Меморандум укладається між компанією Regal Petroleum і пані Лідією Черниш та Bolaso ​​Investments Limited, кожний з яких володіє по 50% акцій УНІ. Кінцевим бенефіціарним власником компанії Bolaso ​​Investments Limited є пан Леонід Козаченко.

Меморандум не є обов'язковим (окрім певних положень), але викладає пропозиції щодо придбання компанією Regal Petroleum 100% випущеного акціонерного капіталу УНI на загальну суму до 40 млн доларів США за умови задоволення певних умов.

УНІ є зареєстрованою українською компанією. Згідно із перевіреною фінансовою звітністю за 2018 рік чисті активи компанії станом на 31 грудня 2018 року становили 178,9 млн грн, а збитки після оподаткування – 0,7 млн грн. Також станом на 30 червня 2019 року чисті активи становили 179 млн грн та компанія отримала чистий прибуток після оподаткування - 0,2 млн грн.

Спеціальні дозволи на користування надрами, якими володіє УНІ, були видані у серпні 2004 року тривалістю 20 років. Ліцензії є перспективними для видобутку нафти, а також природного газу. Вони були предметом розвідки з 1980-х років, з того часу пробурили 24 свердловини.

«Ми детально розглянули наявну інформацію щодо нових активів. За попередньою оцінкою геологічні запаси нафти становлять близько 675 млн б.н.е. Ми маємо узгодити програму розвитку ліцензійних ділянок, яка включатиме у тому числі першочергове буріння свердловин та додаткові геолого-розвідувальні роботи», - зазначив генеральний директор групи Smart Energy Сергій Глазунов.

Довідка

Regal Petroleum plc є публічною британською компанією, акції якої котируються на Лондонській біржі AIM. В Україні здійснює свою діяльність через Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» в Полтавській області та ТОВ «Пром-Енерго Продукт» в Харківській області, які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. Всі компанії входять до складу групи Smart Energy.

У свою чергу група Smart Energy входить до Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.

Нафтогазовий напрямок Smart Energy, окрім активів Regal Petroleum, представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область).