Smart Holding

Smart Energy модернізувала інгібіторне господарство в Полтавській області

13.07.2021

Група компаній Smart Energy ввела в експлуатацію оновлене інгібіторне господарство на свердловині №61 Свиридівського родовища (Полтавська область). У рамках проведеної реконструкції тут було встановлено нову дотискувальну компресорну станцію (ДКС) та модернізовано майданчик для зберігання рідини глушіння свердловин.

«У ході проєкту ми встановили нову ДКС, виробництва аргентинської компанії GALILEO TECHNOLOGIES. Вона складається з двох компресорів продуктивністю 42 тис. м3/добу кожен. Вони допоможуть утримувати видобуток природного газу та конденсату зі Свиридівського родовища на стабільному рівні в умовах виснаження продуктивних горизонтів», - пояснює Віктор Дудзич, технічний директор групи компаній Smart Energy.

Окрім того, Smart Energy провела модернізацію майданчика зберігання рідини глушіння свердловин, розширивши його територію, сполучивши ємності на ньому через обв’язку трубопроводами та обладнавши їх насосами, наливними рукавами, дренажною системою. Це суттєво спростило роботу на об’єкті та оптимізувало витрати часу та ресурсу на відповідні операції.

Роботи з реконструкції господарства було розпочато в березні 2021 року. З кінця травня тут проводились пуско-налаштувальні роботи нової дотискувально-компресорної станції.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».