Smart Holding

Запоріжсталь виводить з консервації обладнання та частково відновлює виробництво

07.04.2022

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського ухвалила рішення щодо часткового виведення з режиму гарячої консервації підрозділів комбінату Запоріжсталь.

Запоріжсталь Групи Метінвест розпочав роздування доменних печей № 3 та 4. На запуску доменного виробництва були присутні міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишин, а також народні депутати України.

«Віримо в Україну і знаємо, чого сьогодні потребує держава – відродження національної економіки. Поступово відновлюємо виробництво та робимо все необхідне для того, щоб запрацювати на повну потужність. У Запоріжжі вже частково відновлені виробничі процеси на Запоріжкоксі, Запоріжвогнетриві та ЗЛМЗ. Запоріжсталь також повертається до життя. Ми готові працювати й дати відсіч ворогам нашою головною зброєю – мирною працею», – зазначив генеральний директор Запоріжсталі Олександр Мироненко.

Згідно з дорожньою картою з розконсервації виробництва, комбінат Запоріжсталь Групи Метінвест частково вивів із режиму гарячої консервації аглофабрику. Запущено три з шести агломашин з виробництва агломерату. В доменному цеху ввійшли в роботу на знижених параметрах дві з чотирьох доменних печей – домни № 3 та 4. Відповідно, разом із відновленням виробничого процесу введено в роботу аспіраційні установки аглодоменного переділу, чому передувало повне технічне обслуговування природоохоронних агрегатів.

Для забезпечення стабільності виробничого процесу вже працюють транспортні, енергетичні, інжинірингові та інші допоміжні підрозділи комбінату. Поступово, з отриманням на доменних печах чавуну, в роботу будуть введені наступні ланки виробничого ланцюга: сталеплавильна піч, стан-слябінг-1150, прокатні стани цеху гарячої та холодної прокатки.

Робочі зміни для працівників Запоріжсталі скориговані з урахуванням комендантської години. Підприємство забезпечує централізоване підвезення робітників корпоративним транспортом. У разі виникнення нештатної ситуації для працівників на підприємстві забезпечено безперешкодний доступ до безпечних укриттів, які укомплектовані необхідною провізією, медикаментами та комунікаціями.

Нагадаємо, з 2 березня у зв’язку з загостренням воєнних дій у регіоні, Група Метінвест перевела частину обладнання комбінату Запоріжсталь у режим гарячої консервації. Натомість розгорнуто координаційний хаб гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок воєнних дій. Волонтери запорізьких підприємств Метінвесту приймають, сортують і відправляють гуманітарну допомогу від штабу «Рятуємо життя», створеного Метінвестом та ДТЕК у координації з Фондом Ріната Ахметова, людям, постраждалим унаслідок воєнних дій. Також Центр координації гуманітарної місії Метінвесту в Запоріжжі опікується створенням умов для приймання вимушених переселенців з українських міст, які найбільше постраждали від воєнної агресії Росії.