Руйнування торговельного центра у Кременчуці

27.06.2022

Смарт Урбан Солюшнс, яка представляє девелоперський напрямок Smart Holding, заявляє, що сьогодні внаслідок ракетного удару о 15:50 повністю зруйновано торговельний центр у Кременчуці (Полтавська обл.).

Підрозділи МНС та охорона ТЦ займаються евакуацією людей та гасінням масштабної пожежі, площа якої сягнуло 10,3 тис. кв. метрів. За офіційними повідомленнями, до гасіння було залучено 130 людей та 23 одиниць техніки ДСНС та пожежний потяг “Укрзалізниці”. На місці працює оперативна група ГУ ДСНС у Полтавській області. Кількість жертв уточнюється.

Смарт Урбан Солюшнс раніше повідомляла, що будівлі торгових центрів у Маріуполі та Сєверодонецьку, де точились масштабні бої, також майже повністю зруйновані. Компанія тимчасово не контролює роботу торгових центрів у окупованих Мелітополі та Бердянську. У Краматорську, де ракетні обстріли з боку військ російської федерації останнім часом посилилися, роботу торговельного центру зупинено.

Жоден із торгових центрів не містить військової техніки та не є військовим об'єктом. Переконані, що трагедії, подібні до тієї, яка мала місце у Кременчуці, не можуть мати виправдання та прощення.

Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих і постраждалих.