Новости

Смарт-Холдинг і грецька Restis Group домовилися про співпрацю у сфері суднобудування

30.11.2017

Промислово-інвестиційна група Смарт-Холдинг і одна з найбільших транспортних компаній Греції Restis Group підписали меморандум про співпрацю у сфері суднобудування.

Заява про дії ГПУ щодо посадових осіб Smart Maritime Group

27.09.2017

Генеральна прокуратура продовжує системний тиск на бізнес Смарт-Холдингу і його бенефіціара — опозиційного політика Вадима Новинського. Саме так оцінюють у Смарт-Холдингу сьогоднішнє оголошення про підозру генеральному директору суднобудівної компанії «Смарт-Мерітайм Груп» Василю Федіну. Його звинувачують у нібито внесенні неправдивих відомостей в офіційний документ більш ніж п’ять років тому.

Позиція СМГ щодо аудиту бюджетного фінансування програми «Корвет»

22.09.2017

У вересні ревізори управління Південного офісу Державної аудиторської служби України (ДАС) у Миколаївській області мали намір провести перевірку фінансово-господарської діяльності ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» у межах реалізації державної програми «Корвет» за період із 01 січня 2015 року до 30 вересня 2017 року включно. Прибувши на підприємство, ревізори отримали офіційне повідомлення, що правових підстав для такої перевірки немає, оскільки в зазначений період ПАТ «ЧСЗ» не отримувало державного фінансування за цією програмою.

Через кілька днів підприємство отримало черговий лист від управління Південного офісу ДАС, що повідомляє про намір провести ще одну ревізію щодо виконання програми «Корвет», тепер уже за період з 1 січня 2011 року до 30 вересня 2017 року включно. Змушені констатувати, що цього разу, з юридичного погляду, підстави для такої ревізії є вкрай сумнівними.

Заява СМГ щодо фінансового аудиту виконання державної програми «Корвет»

14.09.2017

Державна аудиторська служба України в середу, 13 вересня, поширила повідомлення, у якому висловила своє здивування, що їхніх аудиторів не було допущено на ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» задля проведення ревізії використання підприємством державного фінансування в межах реалізації програми «Корвет». У зв’язку з цим, СМГ вважає за потрібне прокоментувати ситуацію.

Чорноморська верф SMG відремонтувала морське водолазне судно ВМС України «Нетішин»

21.08.2017

На Чорноморській верфі компанії «Smart Maritime Group» (Чорноморський суднобудівний завод) завершено ремонт морського водолазного судна U700 «Нетішин» Військово-морських сил України.

Заява Смарт-Холдингу щодо тиску влади на бізнес

17.08.2017

Слідчі і прокурори Генеральної прокуратури України вкотре проводять обшуки на суднобудівних підприємствах (міста Херсон, Миколаїв), у центральному офісі Смарт-Холдингу (м. Київ) та квартирах працівників.

Заява SMG щодо поточного стану справ із будівництва корвета «Володимир Великий» на потужностях ЧСЗ

20.07.2017

Компанія з розумінням ставиться до тієї непростої ситуації, у якій сьогодні перебуває Україна, однак вважаємо, що тільки держава може сьогодні дати чітку відповідь на питання про актуальність і необхідність розвитку власного військово-морського флоту.

Заява Смарт-Холдингу щодо арешту акцій ЧСЗ

14.07.2017

Смарт-Холдинг розглядає заяву Генерального прокурора України про арешт акцій Чорноморського суднобудівного заводу, а також про початок досудового слідства щодо нібито зловживання службовим становищем представниками Фонду державного майна України і Міністерства промислової політики під час внесення змін у договір купівлі-продажу акцій суднобудівного заводу як тиск на компанію і її акціонера.

СМГ інвестував 30 млн грн у розширення виробництва металоконструкцій і оновлення фондів

12.07.2017

«Смарт Мерітайм Груп» (СМГ) інвестував 30 млн грн у розширення виробничих потужностей для виготовлення металоконструкцій і модернізацію основних фондів херсонської верфі.