Новости

ФДМ порушив закон, зберігши повноваження неправочинних наглядових рад «Харківобленерго» й «Харківенергозбут»

29.09.2021

21 вересня 2021 року відбулися позачергові збори акціонерів АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» і ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ», скликані за ініціативою Фонду державного майна України (далі Фонд або ФДМ). Під час голосування представники Фонду не підтримали проєкти рішень, покликані привести склади наглядових рад енергокомпаній у відповідність до законодавства, яке регулює діяльність акціонерних товариств. Це призвело до того, що наглядові ради АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» і ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ» залишаються неправочинними, оскільки в їхньому складі досі немає незалежних членів.

Smart Energy розпочала буріння нової свердловини на Свиридівському родовищі

23.09.2021

Буріння нової свердловини, проєктна глибина якої складає 5 250 м, заплановано закінчити наприкінці 1 кварталу наступного року. У разі подальших успішних випробувань введення її в роботу очікується у 2 кварталі 2022 року.

Enwell Energy наростила видобуток та збільшила дохід у 1 півріччі 2021 року

16.09.2021

Британська компанія Enwell Energy plc, що входить до групи Smart Energy, оголошує виробничі та фінансові неаудійовані результати за 1 півріччя 2021 року. За шість місяців поточного року компанія наростила сукупний середньодобовий видобуток та виробництво на 8,2%, а дохід компанії збільшився на 66,4%.

ФДМ продовжує ігнорувати вимоги закону про формування незалежних Наглядових рад держкомпаній

10.09.2021

Фонд державного майна України не взяв участь у позачергових зборах АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» і ПрАТ «ХАРКІВЕНЕРГОЗБУТ», які ініціював акціонер товариств SMART HOLDING (CYPRUS) LTD. До порядку денного зборів були включені питання про обрання нових, в тому числі незалежних, членів наглядових рад енергокомпаній, а також про проведення спеціальної перевірки фінансово-господарської діяльності товариств за період 2019-2020 рр.

Директором з фінансів ТОВ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» призначена Жанна Китаєва

10.09.2021

Фінансову дирекцію ТОВ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» очолила Жанна Китаєва. У сферу її основних обов'язків входитиме формування та реалізація фінансової та податкової стратегії, фінансовий контроль, управління ліквідністю, перерозподіл грошових ресурсів. До приходу в ТОВ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» Жанна Китаєва працювала на аналогічних позиціях в українських і міжнародних компаніях.

Smart Holding виступив партнером масштабної промокампанії України на BBC

07.09.2021

На BBC стартувала масштабна промокампанія України до 30-річчя її незалежності.Це спільний проєкт українського уряду та бізнесу, метою якого є створення позитивного іміджу країни у світі.

Smart Maritime Group виконала контракт із модернізації серії 6 костерів нідерландської Eems Werken

03.09.2021

Фахівці Херсонської верфі Smart Maritime Group якісно й у строк виконали роботи з модернізації серії суховантажів-костерів, що належать Eems Werken B.V. (Нідерланди).

Інвестиційна група SMART HOLDING оголошує про організаційні та кадрові зміни

26.08.2021

Олексій Пертін покинув посаду генерального директора ТОВ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» (Україна) й очолив Наглядову раду Товариства. Генеральним директором ТОВ «СМАРТ-ХОЛДИНГ» (Україна) призначена Юлія Кірьянова.

Smart Energy розпочала буріння першої свердловини на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі

20.08.2021

19 серпня британська компанія Enwell Energy розпочала буріння свердловини №4 на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.). Це буде перша свердловина, пробурена за 25 років на родовищі. Її проєктна глибина складає 5 565 м. Завершення буріння та випробування свердловини очікуються в третьому кварталі 2022 року.