"Смарт-холдинг" передав нові житлові будинки восьми багатодітним сім'ям на Волині

09.07.2009

9 липня вісім багатодітних сімей Киверцивського району Волинської області отримали нові житлові будинки, побудовані на кошти "Смарт-холдингу" в рамках спільного проекту влади і бізнесу "Зігрій любов'ю дитину". Ключі від нових будинків вручили Президент України Віктор Ющенко, міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко і віце-президент з гуманітарних і соціальних питань ЗАТ "Смарт-холдинг" Олександр Шейко.

Відкриваючи церемонію, Президент України Віктор Ющенко високо оцінив співпрацю властей і бізнесу в рамках проекту "Зігрій любов'ю дитину" і подякував його учасникам. "Українська сім'я завжди була суттю української держави. Хвала тому бізнесу, який в різний час демонстрував чесне серце до людей", - відзначив Ющенко.

Нове житло отримали три сім'ї в селі Карпилівка, дві - в селі Башлики, дві - в селах Дерно і Прилуцьке, і одна - в смт Цумань Волинської області. Загальна площа кожного будинку складає від 120 до 140 кв.м (з врахуванням вимог житлового будівництва - 15 кв.м на кожного члена сім'ї). Типові проекти будинків були адаптовані під потреби кожної сім'ї, залежно від складу сім'ї та кількості дітей. Всі будинки - двоповерхові, побудовані з використанням сучасних технологій і забезпечені внутрішніми інженерними мережами (водопровід, каналізація, опалювання, електроустаткування і так далі). Кошторисна вартість кожного будинку склала близько 650 тис. грн.

Всього в рамках проекту "Зігрій любов'ю дитину" "Смарт-холдинг" надає допомогу 10 багатодітним сім'ям Волинської області, в кожній з яких виховується від 10 до 15 дітей. Для 9 сімей побудовані нові будинки, для однієї буде надана фінансова допомога на капітальний ремонт і реконструкцію житла в селі Карпилівка на суму 200 тис. грн. Перший з дев'яти будинків був переданий в грудні минулого року багатодітній сім'ї Лінник, яка проживає в смт. Цумань Киверцивського району Волинської області.

За словами віце-президента з гуманітарних і соціальних питань ЗАТ "Смарт-холдинг" Олександра Шейко, "ми з гордістю завершуємо цей проект, і впевнені, що побудовані нами будинки ще довго служитимуть і новоселам, і їхнім дітям, і навіть їхнім онукам".

Загальна сума благодійної допомоги "Смарт-холдингу" на реалізацію проекту "Зігрій любов'ю дитину" перевищила 6 млн. грн.

Довідка

Проект "Зігрій любов'ю дитину" ініціював Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з представниками бізнесу і влади 11 грудня 2007 року. Програма направлена на вирішення найгостріших проблем багатодітних сімей, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Одним з пріоритетних завдань проекту є рішення житлових та інших проблем багатодітних сімей, які виховують 10 і більше неповнолітніх дітей.