Смарт-Холдинг збільшив свою частку в акціонерному капіталі Regal Petroleum plc

21.06.2019

Pelidona Services Limited (Кіпр), яка входить до групи Смарт-Холдинг, збільшила свою частку в акціонерному капіталі Regal Petroleum plc, публічній компанії, акції якої котируються на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі, з 54% до 82,65%.

Пакет акцій у розмірі 91868182 шт. був викуплений у великого акціонера Regal Petroleum plc компанії KYLESTONE LIMITED у межах реалізації стратегії розвитку бізнесу Смарт-Холдингу з видобутку вуглеводнів. Pelidona Services Limited не має наміру продовжувати подальший викуп акцій на ринку.

Як зазначив генеральний директор Смарт-Холдингу Олексій Пертін: «Результати угоди не вплинуть на корпоративне управління Regal Petroleum і на її статус публічної компанії. Ми не плануємо жодних змін у раді директорів. Regal показує добрі результати діяльності та продовжить залишатися основою нашого газовидобувного напряму. Стратегія його розвитку передбачає як органічне зростання бізнесу через нарощування видобутку на наявних родовищах, так і придбання нових активів. Результатом реалізації цієї стратегії має стати максимізація сукупного доходу всіх акціонерів бізнесу».

Смарт-Холдинг впевнений, що глибша інтеграція з публічними майданчиками розміщення акцій є інструментом підвищення капіталізації, надасть газовидобувному бізнесу більшої стійкості та відкриє додаткові можливості для взаємовигідної співпраці з новими інституційними інвесторами.

Довідка:

З 2011 року Смарт-Холдинг у межах стратегії, спрямованої на диверсифікацію інвестиційного портфеля, розвиває проекти у сфері видобутку нафти та газу, а також альтернативної енергетики. У 2012 році ці проекти були об’єднані в новий перспективний бізнес-напрям «Смарт Енерджі» (Smart Energy).

Нафтогазове крило Смарт-Холдингу представлене публічною британською компанією з активами в Україні Regal Petroleum, а також українською компанією «Укргазвидобуток».

Pelidona Services Limited (Кіпр) – материнська компанія для підприємств, які займаються в Смарт-Холдингу газовидобутком.

100% акцій Pelidona Services Limited належать Lovitia Investments Limited (Кіпр), яка, у свою чергу, на 100% належить Вадиму Новинському.