Фонд Новинського передасть українським лікарням захисні бокси для транспортування хворих

10.04.2020

До України доставлено 10 спеціальних боксів для транспортування хворих COVID-19, закуплених Фондом Вадима Новинського на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Захисні бокси дають змогу здійснювати первинне транспортування осіб із підозрою на зараження COVID-19 до лікарень і забезпечити водночас достатній рівень захисту для лікарів, що працюють із такими пацієнтами.

У кожній камері є чотири вбудовані пласкі портали, що забезпечують легкий доступ до пацієнта, і два допоміжні портали, які використовуються для інфузій та іншого медичного обладнання.

Захисні бокси такого типу можна використовувати і як засіб захисту від «забрудненого» навколишнього середовища для перевезення пацієнтів з ослабленим імунітетом. Найближчими днями бокси буде розподілено для потреб українських лікарень.

Нагадаємо, 9 квітня до України прибули високоточні та високопродуктивні діагностичні системи для виявлення захворювання COVID-19, закуплені Фондом Вадима Новинського в Китаї.

Переваги системи полягають у скороченому циклі тестування (до 40 хв), інтелектуальній обробці даних (голосові підказки, автоматичний аналіз результатів тощо), а також у відсутності обмежень щодо розміщення пристрою та проведення тестування. Три системи iPonatic уже розмитнено та відправлено до медичних установ Херсона, Маріуполя, Кривого Рогу.

Як повідомлялося раніше, починаючи з березня 2020 року Фонд Вадима Новинського на честь Покрови Пресвятої Богородиці закупив у КНР 10 високоефективних апаратів штучної вентиляції легенів, 850 комплектів індивідуального захисту медиків і 10 тис. експрес-тестів, тисячі костюмів і респіраторів найвищого рівня захисту для медиків. Їх доставлено в Донецьку, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області.

А також – найбільшу партію високоточних ПЛР тест-систем DialPlexQ™ – 100 000 екземплярів із Південної Кореї. Їх розподілено для лікарень усіх областей України.