Smart Energy розпочала буріння першої свердловини на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі

20.08.2021

19 серпня британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №4 на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.).

Це буде перша свердловина, пробурена за 25 років на родовищі. Її проєктна глибина складає 5 565 м. Завершення буріння та випробування свердловини очікуються в третьому кварталі 2022 року.

«Таким чином, крім нарощення обсягів видобутку газу, ми прагнемо відновити промисловий видобуток вуглеводнів на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі, який не ведеться тут з 2007 року», - прокоментував Сергій Глазунов, генеральний директор групи компаній Smart Energy.

За своєю геологічною будовою Свистунківсько-Червонолуцьке родовище подібне до Свиридівського та Мехедівсько-Голотовщинського родовищ , які розташовані в 15 км на схід від нього і розробку яких проводить інша компанія групи Smart Energy. Свердловина №4 є розвідувальною свердловиною, першочерговим завданням якої буде розвідка та встановлення промислового значення покладів вуглеводнів візейського ярусу.

Нагадаємо, що Smart Energy отримала змогу розробляти Свистунківсько-Червонолуцьке родовище завдяки придбанню її британським активом компанії «Аркона Газ-Енергія» в березні 2020 року. У минулому році було споруджено майданчик під буріння першої свердловини на родовищі, а в цьому році компанія виконує додаткові геофізичні дослідження, працює над упорядкуванням усіх дозвільних документів, проєктуванням та підготовкою до будівництва промислової інфраструктури на родовищі.

Довідка

Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» і «Аркона Газ-Енергія», а також на Харківщині – компанія «Пром-Енерго Продукт».